header_ulja
marko_polo_gold_logo

marko polo gold

Marko Polo GOLD je novi proizvod vrhunske kvalitete koji je certificiran kao KORČULANSKO MASLINOVO ULJE.

Nosi oznaku izvornosti što znači da ima sustav sljedivosti od ploda masline do kaplica u boci,pa se tako zna sa kojeg je predjela otoka Korčule stablo masline, koliko je i kad ubrano maslina od kojih smo preradili plodove i dobili ovaj vrhunski proizvod.

marko polo ekstra djevičansko maslinovo ulje

Korčulansko ekstra djevičansko maslinovo ulje Marko Polo dobiveno je izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima i to od odabranih sorti maslina zapadnog dijela otoka Korčule; lastovke, drobnice i oblice u omjeru kojima se postiže prepoznatljiv miris, okus i boja. Idealan omejr ovih sorti, stupanj zriobe, način berbe i skladištenja, daje ovom ulju bogat i pun okus, prepoznatljiv miris i intezivnu zeleno – zlatnu boju.

Specifičnosti Marko Polo ekstra djevičanskog maslinovog ulja su: izraženi voćni okus, blaga pikantnost i umjerena gorčina. Najveći se udio ulja dobiva iz sorte lastovke koja obiluje polifenolima za koje se zna da su prirodni antioksidansi koji štite ulje od autooksidacijskih promjena, odnosno ubrzanog starenja i kvarenja. Ekstra djevičansko maslinovo ulje Marko Polo izuzetne je zdravstvene vrijednosti pri čemu najpovoljnije djeluje na bolesti krvnih živa i srca, posebice regulaciju kolesterola u krvi, probavni sustav, jetru, mineralizaciju kostiju i mnoge druge. Maslinovo ulje Marko Polo bogat je izvor vitamina E što doprinosi borbi protiv starenja i dugovječnosti.

Maslinovo ulje Marko Polo nositelj je znaka Hrvatski otočni proizvod i Izvorno hrvatsko. Proizvodi se u više različitih pakiranja za domaće i strano tržište koje zna prepoznati kvalitetan domaći proizvod.

Ulje_MarkoPolo
Ulje_djevicansko

djevičansko maslinovo ulje

Maslina određuje pojas Mediterana gdje je nezamjenjiva poljoprivredna kultura, posebno na otocima, za čiji uzgoj na ovom području postoje najpovoljniji životni uvjeti. Na padinama zapadnog dijela otoka Korčule, marom i trudom težaka, uzgajaju se autohtone sorte maslina lastovke, drobnice i oblice, čiji idelana omjer daje visoko vrijednu sirovinu za proizvodnju djevičanskog maslinovog ulja.

Koristi se u specijalitetima mediteranske kuhinje, te za sve vrste salata od povrća.