NOTTURNO

Syrah

Vrhunsko crno vino
Sorta SYRAH
Korčulansko vinogorje
Suho crno vino / Alkohol 14 – 14,5 %
Temperatura serviranja 18°C
Hrvatska kvaliteta
Snažno vino, intenzivne tamnoljubičaste boje, izražene taničnosti i arome crnog bobičastog voća sa diskretnim notama papra, kave i tamne čokolade. Ekstraktno i oplemenjeno skladnim aromama hrastovog drva dozrijevanjem u barrique hrastovim bačvicama, različitog stupnja paljenja.

 

POŠIP

VRHUNSKI

Vrhunsko bijelo vino
Sorta Pošip
Hrvatska autohtona sorta
Zlatno – žute boje, voćnih mirisa, uravnoteženih i svježih kiselina, harmonično.
Korčulansko vinogorje
Suho bijelo vino / Alkohol 12,5 – 13%
Temperatura serviranja 10-12°C
Hrvatski Otočni Proizvod

PLAVAC BLATO

VRHUNSKI

Vrhunsko crno vino
Sorta Plavac mali
Hrvatska autohtona sorta
Rubin crvene boje, fnih mirisa crvenog voća,
harmoničnog okusa i mekih tanina.
Korčulansko vinogorje
Suho crno vino / Alkohol 13 – 13,5%
Temperatura serviranja 18°C
Hrvatski Otočni Proizvod

MERLOT

VRHUNSKI

Vrhunsko crno vino
Sorta Merlot
Vino srednje izražajnog tijela, izraženih mirisa
sušenog tamnog voća i mekih tanina.
Korčulansko vinogorje
Suho crno vino / Alkohol 13,5 – 14%
Temperatura serviranja 18°C
Hrvatski Otočni Proizvod

 

ROSÉ

ROSA

Kvalitetno rosé vino
Sorte: Plavina, Tribidrag
Elegantno i lepršavo ružičasto vino, delikatnih
aroma, voćnog karaktera sa cvjetnim tragom,
osvježavajućih kiselina, nježno na okus.
Korčulansko vinogorje
Suho ružičasto vino / Alkohol 12,5 – 13 %
Temperatura serviranja 10-12 °C
Hrvatska kvaliteta

 

PLAVAC BLATO

KVALITETNI

Kvalitetno crno vino
Sorta Plavac mali
Hrvatska autohtona sorta
Rubin crvene boje, diskretnih mirisa suhog voća i
mekanih tanina.
Korčulansko vinogorje
Suho crno vino / Alkohol 12 – 12,5%
Temperatura serviranja 18 oC
Hrvatski Otočni Proizvod
Hrvatska Kvaliteta

 

MORKAN

PLAVAC – BARRIQUE

Kvalitetno crno vino
Sorta Plavac mali
Hrvatska autohtona sorta
Ugodnih mirisa, intenzivne i svježe voćnosti koja se
savršeno nadopunjuje sa slatkastim začinima dobivenih
odležavanjem vina u barrique bačvama.
Korčulansko vinogorje
Suho crno vino / Alkohol 12,5 – 13%
Temperatura serviranja 18°C
Hrvatski Otočni Proizvod

 

POŠIP

KVALITETNI

Kvalitetno bijelo vino
Sorta Pošip
Hrvatska autohtona sorta
Vino izražene arome, živahnih kiselina i voćnosti,
izražena aroma grožđa i mineralnost.
Korčulansko vinogorje
Suho bijelo vino / Alkohol 12 – 12,5%
Temperatura serviranja 10-12 °C
Hrvatski Otočni Proizvod

 

KORČULANKA

Kvalitetno bijelo vino
Sorte: Cetinka, Zlatarica blatska, Bratkovina bijela
Hrvatske autohtone sorte.
Lagano zlatne boje, svježe i izražene arome grožđa.
Korčulansko vinogorje
Suho bijelo vino / Alkohol 12 – 12,5%
Temperatura serviranja 10-12°C
Hrvatski Otočni Proizvod
Hrvatska Kvaliteta

 

PROŠEK

DALMATIA

Kvalitetno desertno vino / Sorta Plavac mali / Korčulansko vinogorje
Slatko tradicionalno dalmatinsko desertno vino dobiveno prosušivanjem
grozdova nakon berbe u kontroliranim uvjetima. Gusto, raskošnih mirisa,
okusa prosušenih bobica, dozrijeva u drvu. Često se koristi i u pripremi slatkih delicija, ali i slanih, gdje daje posebnu slatkastu vinsku notu i jedinstven okus.

 

VARENIK

Tradicionalna delicija koja se dobiva iskuhavanjem mošta najkvalitetnijeg grožđa sorte Plavac mali.
Koristi se kao prirodni zaslađivač, dodatak i začin u brojnim jelima mediteranske kuhinje, te je neizostavan sastojak tradicijskog kolača – Blatske lumblije.

 

 

kvasina – vinski ocat

Proizvodi se na tradicionalan dalmatinski način. Nezamjenjiva je u salatama sa djevičanskim maslinovim ulje i zimnicama.

 

 

kvasina