Maslina – nepravilno, kvrgavo i razgranato stablo, ovalni list i bogat plod – tradicionalan je simbol mira, plodnosti, snage, zdravlja i dugovječnosti. Nezamjenjiva je poljoprivredna kultura, posebno na otocima, za čiji uzgoj na ovom području postoje najpovoljniji uvjeti.

Tradicija proizvodnje maslinova ulja u Blatu seže od najstarijih vremena. Na padinama zapadnog dijela otoka Korčule uzgaja se nekoliko autohtonih sorti maslina poput Lastovke i Drobnice čiji idealan omjer daje visoko vrijednu sirovinu od koje nastaje maslinovo ulje.


KORČULANSKO MASLINOVO ULJE

MARKO POLO GOLD

 

Korčulansko maslinovo ulje Marko Polo Gold je ekstra djevičansko ulje visoke kakvoće koje je certificirano kao KORČULANSKO MASLINOVO ULJE.

Nosi oznaku izvornosti što znači da ima sustav sljedivosti od ploda do ulja u boci. Proizvodi se u suvremenim pogonima tvrtke Blato 1902 d.d., u kontroliranim, autentičnim i optimalnim uvjetima kako bi se dobio ovaj vrhunski proizvod.

Dobiveno je isključivo mehaničkim postupkom izravno iz ploda maslina autohtonih sorti Lastovke i Drobnice. Zlatnožute do zelene je boje, uravnoteženo i skladno u mirisu i okusu. Izražajne punoće okusa ploda masline i izraženog mirisa po zelenom plodu i lišću masline. Ujednačene srednje do intenzivne gorčine i pikantnosti.

Idealan je dodatak svim specijalitetima mediteranske kuhinje.


 

EKSTRA DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE 

MARKO POLO

 

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Marko Polo dobiveno je izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima i to od odabranih sorti maslina sa zapadnog dijela otoka Korčule – lastovke, drobnice i oblice u omjerima kojima se postižu prepoznatljiv miris, okus i boja. Idealan omjer ovih sorti, stupanj zriobe, način berbe i skladištenja daju ovom ulju bogat i pun okus, prepoznatljiv miris i intenzivnu zeleno-zlatnu boju.

Posebnosti ekstra djevičanskog maslinovog ulja Marko Polo su izraženi voćni okus, blaga pikantnost i umjerena gorčina. Najveći udio ulja dobiva se iz sorte lastovke koja obiluje polifenolima, prirodnim antioksidansima koji štite ulje od autooksidacijskih promjena, odnosno ubrzanog starenja i kvarenja. Također, ekstra djevičansko maslinovo ulje Marko Polo bogat je izvor vitamina E i ima brojne pozitivne učinke na naš organizam.

Maslinovo ulje Marko Polo kvalitetan je domaći proizvod i nositelj znaka Hrvatski otočni proizvod te Izvorno hrvatsko.


 

DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE

 

Maslina na Mediteranu predstavlja nezamjenjivu poljoprivrednu kulturu, posebice na otocima za čiji uzgoj na ovom području postoje najpovoljniji uvjeti.

Na padinama zapadnog dijela otoka Korčule, marom i trudom brojnih generacija lokalnih težaka, uzgajaju se autohtone sorte maslina lastovke, drobnice i oblice čiji idealan omjer daje visoko vrijednu sirovinu za proizvodnju djevičanskog maslinovog ulja.

Ova nezamjenjiva namirnica koristi se u raznovrsnim specijalitetima mediteranske kuhinje kao i za sve vrste salata od povrća.