header_vina

Vinova loza i vina su nedjeljivi dio stoljetnog života i opstanka žitelja Blata i otoka Korčule. Već u ‘Statutu grada i otoka’ iz 1427.g. (najstariji pisani zakonik u ovom dijelu Europe) reguliran je uzgoj loze, proizvodnja i trgovina vina na otoku. Vina otoka Korčule su se izvozila u Veneciju i redovito su točena za trpezom bečkog dvora.

prosek

Prošek

Ovaj proizvod je nastao kao koncept zaštite i provedbe rezultata projekta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Republike Hrvatske isključivo s ciljem unaprijeđenja zaštite i promicanja desertnog vina Prošek kao autohtonog hrvatskog proizvoda.

Prošek plasiran pod ovim brandom jamči potrošaču standardnu kvalitetu i organizacijski ga štiti od bilo kakve zlouporabe. Vino koje držite u ruci to potvrđuje.

Puni se u pakovinu od 0,75l.

merlot

Proizvedeno je od istoimene sorte grožđa uzgojene na vlastitim vinogradarskim površinama, te je uz predanu njegu naših eno-stručnjaka pažljivo čuvano i kontrolirano kako bi u boci postiglo svoj vrhunac.
Preporučamo ga uz pečenu ribu, školjke, ali i uz jela sa crvenim mesom, te posebice uz polutvrde sireve i pršut. Pozivamo sve vinoljupce da kušaju ovu vrhunsku kapljicu, koja je dostupna u našim maloprodajnim punktovima u Blatu, Zagrebu i Rijeci kao i kroz naš veleprodajni asortiman.

merlot
Morkan

Morkan

Osluškujući tržište došli smo na ideju da proizvedemo novo vino karakteristične kakvoće od sorte Plavac mali. Morkan je karakterističan po ugodnom mirisu, intezivnom i svježom voćnosti koja se savršeno nadopunjuje sa slatkastim začinima dobivenim odležavanjem vina u barrique bačvama.

vrhunski plavac blato

Plavac Blato je vrhunsko vino proizvedeno od sorte grožđa ‘plavac mali’ uzgajan na terasama i rubnim kosim djelovima polja. Zbog specifičnih uvjeta središnjeg dijela otoka Korčule ovaj plavac se razlikuje od ostalih plavaca južne Dalmacije. Iz siromašne i ispucane zemlje ožarene suncem u posebnim mikroklimatskim uvjetima loza uzima posljednje kapi vlažeći već isušene bobice grožđa od kojih se proizvodi Plavac Blato sa 12,5 – 13,5 vol.% alkohola, pune vatreno žive rubinsko crvene boje i karakteristične sortne arome plavca ovog područja. Preporučujemo Vam da u ambijentu mora i kamena pijete vrhunsko vino Plavac Blato te osobito u ugodnoj atmosferi ribljih restorana Blata 1902 d.d.

vrh_plavac
kv_plavac_075

kvalitetni plavac blato

Kvalitetno crno suho vino, kontroliranog podrijetla iz korčulanskog vinogorja. Dobija se od sorte ‘plavac mali’ koji se već stoljećima uzgaja na blatskim lokalitetima i čini prevladavajuću sortu vinove loze na ovim prostorima. Sadrži 12 – 13 % alkohola.

Plavac Blato resi kristalno rubinska boja, aroma mu je ugodna i raskošna s osebujnom i laganom trpkosti. Kao idealan partner prija uz pikantne sireve, jela od plave ribe i specijalitete od divljači.

To je muško vino, vino ribara i težaka i traži dalmatinsku pjesmu i ljubav.

vrhunski pošip

Proizvedeno je od autohtone sorte grožđa vinogorja Korčula ima izrazito prepoznatljiv sortni okus, te ga uvrštavamo u ponajbolja vina juga.

S ambicioznom linijom Pošipa krenuli smo u berbi 2002. godine. Blatski vrhunski Pošip je sjajno, bistro, slamnato žuto vino sa zelenkasto-srebrnkastim odsjajem. Ekstraktno je i gusto. Na čaši ostavlja moćan trag. Mineralno je, a na prvom “nosu” dominira miris mora. Slojevito se otvara, a najzanimljivija je faza kad se zadimi s mirisom suhih smokava, mediteranskih trava i borovih iglica. U ustima je suho, sočno, ugodno, ali ne prenapadne težine na srednjem nepcu, kako pošipu i dolikuje, hrskavo i svježe, te pikantno u retro okusu s aromom gorkih badema.

vrh_posip
kv_posip_075

kvalitetni pošip

Proizvedeno je od istoimene sorte grožđa korčulanskog vinogorja. Pošip sa 12 – 14 % vol. alkohola, ne samo svojom originalnošću, već jedinstvenim bukeom, zelenkasto žutom bojom, najnježnijom od svih bijelih vina juga, kristalnom bistroćom, izrazitim i prepoznatljivim sortnim mirisom, te nadasve skladnim okusom, uvrštavamo u najbolja vina juga.

Svoje prave draži Pošip otkriva uz školjke i kvalitetniju morsku ribu, rashlađen na temperaturi od 12 st.C i tu je zaista nenadmašan.

korčulanka

Kvalitetno bijelo vino, kontroliranog podrijetla iz korčulanskog vinogorja. Dobija se od sorte ‘cetinka’ te sadrži 12 – 13 % alkohola. Izuzetno je pitko i privlačno vino, nenametljive i ugodne arome.

Rashlađeno na 11 st.C odlično prija uz specijalitete dalmatinske kuhinje, poput brudeta, te ostalih jela od ribe i školjki, te jela od povrća i tjestenine. Korčulanka je prikladna za naijizbirljivije ljubitelje dobre kapljice.

Korculanka

VINO BIJELO

Bijelo stolno vino glatko zaobljenog okusa što ga čini pogodnim za svakodnevno uživanje uz laganija jela. Preporučuje se za bijelu “bevandu”. Sadrži 11-12,5% vol. alkohola.

VINO CRNO

Stolno vino skladnog i blago gorkastog okusa pa posebno prija uz plavu ribu, tamna mesa, sočivo i lazanje. Sadrži 11-12,5% vol. alkohola.

kvasina

kvasina – vinski ocat

Proizvodi se na tradicionalan dalmatinski način. Nezamjenjiva je u salatama sa djevičanskim maslinovim ulje i zimnicama.