Blato 1902 posjeduje proizvodne površine Korčulanskog vinogorja u koje je uloženo puno truda i sredstava što, uz pogodne klimatske uvjete južne Dalmacije, doprinosi iznimnoj kvaliteti grožđa kao sirovine za proizvodnju vrhunskih vina.
Na našim vinogorjima uzgajaju se autohtone sorte otoka Korčule među kojima se nalaze Pošip, Plavac mali, Cetinka, Maraština i Zlatarica Blatska. Također, u vlastitu vinsku ponudu uvrstili smo i neke svjetski priznate sorte poput Merlota, Syraha i Malbeca.
BIJELA VINA
TEŽAK POŠIPVRHUNSKI |
![]() |
Vrhunsko suho bijelo vino Sorta pošip Korčulansko vinogorje Suho bijelo vino Alkohol 14% Temperatura serviranja 10-14°C Hrvatska kvaliteta Preporučuje se uz razna jela od bijelog mesa kao i uz bijelu ribu te školjke, ali i uz pikantnija jela poput kremastih umaka, pesta, raznih sireva… |
POŠIPVRHUNSKI |
![]() |
Vrhunsko bijelo vino Sorta pošip Hrvatska autohtona sorta Korčulansko vinogorje Suho bijelo vino Alkohol 12,5-13% Temperatura serviranja 10-12°C Hrvatski Otočni Proizvod Zlatno-žute boje, voćnih mirisa, uravnoteženih i svježih kiselina, harmonično. |
POŠIPKVALITETNI |
![]() |
Kvalitetno bijelo vino Sorta pošip Hrvatska autohtona sorta Korčulansko vinogorje Suho bijelo vino Alkohol 12-12,5% Temperatura serviranja 10-12°C Hrvatski Otočni Proizvod Vino izražene arome, živahnih kiselina i voćnosti, naglašene arome grožđa i mineralnosti. |
KORČULANKAKVALITETNO |
![]() |
Kvalitetno bijelo vino Sorte cetinka, zlatarica blatska i rukatac Hrvatske autohtone sorte. Korčulansko vinogorje Suho bijelo vino Alkohol 12-12,5% Temperatura serviranja 10-12°C Hrvatski Otočni Proizvod Hrvatska Kvaliteta Lagano zlatne boje, svježe i izražene arome grožđa. |
CRVENA VINA
NOTTURNO SYRAHVRHUNSKI |
![]() |
Vrhunsko crno vino Sorta syrah Korčulansko vinogorje Suho crno vino Alkohol 14-14,5 % Temperatura serviranja 18°C Hrvatska kvaliteta Snažno vino, intenzivne tamnoljubičaste boje, izražene taničnosti i arome crnog bobičastog voća s diskretnim notama papra, kave i tamne čokolade. |
PLAVAC BLATOVRHUNSKI |
![]() |
Vrhunsko crno vino Sorta plavac mali Hrvatska autohtona sorta Korčulansko vinogorje Suho crno vino Alkohol 13-13,5% Temperatura serviranja 18°C Hrvatski Otočni Proizvod Rubin crvene boje, finih mirisa crvenog voća, harmoničnog okusa i mekih tanina. |
MERLOTVRHUNSKI |
![]() |
Vrhunsko crno vino Sorta merlot Korčulansko vinogorje Suho crno vino Alkohol 13,5-14% Temperatura serviranja 18°C Hrvatski Otočni Proizvod Vino srednje izražajnog tijela, izraženih mirisa sušenog tamnog voća i mekih tanina. |
SYRAHVRHUNSKI |
![]() |
Vrhunsko crno vino Sorta syrah Korčulansko vinogorje Suho crno vino Alkohol 14-14,5 % Temperatura serviranja 18°C Vino intenzivne tamnoljubičaste boje, izražene taničnosti i arome crnog bobičastog voća. |
PLAVAC MORKANKVALITETNI |
![]() |
Kvalitetno crno vino Sorta plavac mali Hrvatska autohtona sorta Korčulansko vinogorje Suho crno vino Alkohol 12,5-13% Temperatura serviranja 18°C Hrvatski Otočni Proizvod Ugodnih mirisa, intenzivne i svježe voćnosti koja se savršeno nadopunjuje sa slatkastim začinima dobivenih odležavanjem vina u barrique bačvama. |
PLAVAC BLATOKVALITETNI |
![]() |
Kvalitetno crno vino Sorta plavac mali Hrvatska autohtona sorta Korčulansko vinogorje Suho crno vino Alkohol 12-12,5% Temperatura serviranja 18°C Hrvatski Otočni Proizvod Hrvatska Kvaliteta Rubin crvene boje, diskretnih mirisa suhog voća i mekanih tanina. |
MERLOTKVALITETNI |
![]() |
Kvalitetno crno vino Sorta merlot Suho crno vino Alkohol 12-12,5% Temperatura serviranja 18°C Hrvatski Otočni Proizvod Hrvatska Kvaliteta Arome zrelog voća, skladnih kiselina i diskretnih tanina. |
ROSÉ VINA
ROZAKVALITETNO |
![]() |
Kvalitetno rosé vino Sorte plavina i tribidrag Korčulansko vinogorje Suho ružičasto vino Alkohol 12,5-13 % Temperatura serviranja 10-12°C Hrvatska kvaliteta Elegantno i lepršavo ružičasto vino, delikatnih aroma, voćnog karaktera s cvjetnim tragom, osvježavajućih kiselina i nježnog okusa. |
VARENIK
VARENIK BLATO 1902 |
![]() |
Varenik je ukuhani mošt sorte Plavac mali. Neizostavan je sastojak tradicionalne Blatske lumblije, ali i kao začin u brojnim ribljim i mesnim jelima. Okus ovog gustog tamnog sirupa je koncentriran, dok su mu primarne arome kava i karamela. Njegova blaga gorčina ostavlja dojam jače strukture koja će dodati dubinu svakom jelu u koje ga se stavlja. |
KVASINA
KVASINA BLATO 1902 |
![]() |
Kvasina Vinarije Blato 1902 proizvodi se na tradicionalan dalmatinski način. Ova domaća vinska kvasina ne sadrži konzervanse. Nezamjenjiva je u salatama s djevičanskim maslinovim uljem kao i u zimnicama. Pojava taloga je prirodno svojstvo i ono ne utječe na kvalitetu proizvoda. |
Za sva pitanja o tome gdje su naši proizvodi dostupni za kušanje i kupovinu u poslovnicama koje imamo u Blatu, Zagrebu, Rijeci i Veloj Luci, budite nam se slobodni obratiti putem kontakata na ovom linku.