U subotu, 29.04.2017.g. svečano je obilježena 115-ta obljetnica Blata 1902 dd. U sklopu programa nastupila je glazbena gošća Meri Cetinić sa kćerkom Ivanom, Narodna glazba Blato, ženska klapa Koraja pod vodstvom prof.Dalije Gavranić, te klapa Dalmacija koja je uveseljavala domjenak.
Također je izveden scenski prikaz, skraćenog teksta “Razgovor s tetom o tradiciji”, pod nazivom “Najvažnije je ne zaboraviti,…”.
Autor originalnog teksta je prof.dr.sc.Nikola Mirošević, a odigrali su ga učenici 6.razreda osnovne škole Marina Petković i Ivan Dominik Sardelić.
Uzvanicima su se osim direktorice Dijane Nobilo, obratili Ivan Milat, Ante Šeparović, Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić, te prof.dr.sc. Nikola Mirošević.
Na kraju večeri glavna enologinja Marina Šeparović promovirala je novo vino; rose “Roza” koje je na nedavnom Festiwinu osvojilo nagradu za najbolje ružičasto vino.
Uzvanici su se opustili na domjenku koji je pripremljen u suradnji vlastite režije i konobe Zlinje, uz kušanje “Roze” i ostalih  prigodnih vina.

 

Proslavu su popratili Dinko Oredb, dopisnik Slobodne Dalmacije i fotografi Anđela Šćepanović i Matija Smolec. Voditeljica organizacije cijele obljetnice je naša zaposlenica gđa Sandra Šeparović.

Leave a Comment