Konoba Zlinje (Blato) najmodernije je
uređeni dalmatinski restoran u Zagrebu.
Hrana je vrlo dobra, a bakalar i inćuni izvrsni
Konoba Zlinje korčulanske zadruge Blato 1902. godinama stoji na uglu Selske i Zagorske. Bila je to tipična starinska konoba s pomalo klaustrofobičnim, naglašeno rustikalnim ugođajem.
Vinska karta neočekivano je zanimljiva: uz vina vinarije Blato tu su i Galić, Krauthaker, Tolj, Kozlović, Antinori i Donatella Cinelli Colombini. Toljev Dingač košta 440 kuna, što je odlična vrijednost za novac. Puno dobrih vina toči se na čaše u optimalnom formatu od 0,15.
Autentična hrana najvažniji je element svake konobe. Meni u Zlinju sadrži svježu ribu i škampe po prihvatljivim cijenama, niz konvencionalnih predjela među kojima se ističu stvarno izvrsni marinirani inćuni, kao i razmjerno originalna jela koja dižu standarde dalmatinskih konoba u Zagrebu.
Gulaš od hobotnice i sipe s palentom bio je gust, moćan, koncentriran i toliko neodoljiv da smo ga pojeli do zadnje žlice. Košta oko 90 kuna. Klasični jušni bijeli bakalar najbolji je u Zagrebu iza Esplanadinog a košta 80 kuna, što je neznatno jeftinije od bakalara u ultrapopularnoj Zlatnoj školjki u Martićevoj.
Nismo imali snage probati poparu od grdobine, koja takoder košta manje od sto kuna, a na meniju su bili i pašticada s domaćim njokima i žrnovski makaruni s junetinom. Ručak smo završili s rožatom i Hektorović prošekom. Otvaranjem Zlinja Selska postaje relevantna gastronomska ulica. Zlinje je od Izakaye udaljeno tek par stotina metara.